top of page

OPTIMA RedTop

optima_redtop.jpg

Fördelar

  • Upp till 2 gånger längre livslängd än vanliga batterier.

  • Mer kraft under de inledande sekunderna av startmomentet än andra konventionella blysyrabatterier av jämförbar modell.

  • Hög och jämn prestanda som gör att batteriet arbetar på samma nivå trots att det håller på att laddas ur.

  • Idealiskt för säsongsanvändning. När det är fulladdat kan det stå oanvänt i upp till 12 månader i rumstemperatur (eller kallare) och ändå starta en bil.

  • 15 gånger tåligare mot vibrationer än andra batterier.

  • Läckagesäkert och kan monteras i nästan vilken position som helst.

Ett tufft batteri för tuffa jobb

Optima-batterier har snabbt blivit en populär produkt för användning i kommersiella applikationer. Extrema arbetsförhållanden och långa perioder av stillastående kännetecknar jordbruks- och entreprenadbranschen. Höga underhållningskrav kostar jordbrukare och entreprenadföretag värdefull tid, vilket ger lägre produktivitet och lägre förtjänst. Optima-batterier reducerar den stillastående tiden för professionella användare genom en konstant och pålitlig strömförsörjning. Detta resulterar i lägre kostnader för utbyte och underhållning av batterier och mindre tid som går åt till reparationer.

Kraftfullt och tåligt

Jordbruks- och entreprenadmaskiner som används säsongsvis kräver optimal startkraft. Den patenterade Spiralcell-teknologin, som används i Optima-batterier gör det möjligt att starta tunga dieselmotorer efter långa stillastående perioder och vid kall väderlek. Den låga självurladdningen gör det till ett perfekt batteri för säsongsbruk.

Optima-batterier är också väldigt vibrationståliga jämfört med traditionella blysyrabatterier, upp till 15 gånger starkare än jämförbara produkter. Detta ger fördelar för maskiner som används i oländig terräng med mycket vibrationer. De hårt ihoppressade cellerna i batteriet ger en stark läckagesäker design som motverkar sönderfall av det aktiva materialet vid kraftig vibration. Sönderfall av den aktiva massan reducerar reservkapaciteten och startströmmen hos ett batteri. Ett Optima-batteri kan stå emot hård terräng och tuffa förhållanden utan kraftavbrott, minskad produktivitet eller effektivitet.

Optima-batteriernas avancerade teknologi ger inte bara längre lagringstid och vibrationstålighet, den ger också konstant ström i extrema temperaturer och klimat. Höga temperaturer kan ge korrosion och hög vattenförbrukning vilket kan förkorta livslängden hos ett batteri. Optima-batterier tål väldigt höga temperaturer, vilket minskar de negativa effekterna. Vid kalla temperaturer är det väldigt viktigt med batteriets förmåga att ge hög startkraft. Optima-batterier har ett lågt internt motstånd, vilket ger mer startkraft oavsett väderlek.

Begär ditt batteri nu

bottom of page