top of page

OPTIMA BlueTop

optima_bluetop.jpg

Fördelar

  • Start- och kombinationsmodeller (start och djupurladdning) finns tillgängliga.

  • Upp till 2 gånger längre livslängd än vanliga batterier.

  • Mer kraft under de inledande sekunderna av startmomentet än andra konventionella blysyrabatterier av jämförbar modell.

  • Hög och jämn prestanda som gör att batteriet arbetar på samma nivå även trots att det håller på att laddas ur.

  • Idealiskt för säsongsanvändning. När batteriet är fulladdat kan det stå oanvänt i upp till 12 månader i rumstemperatur (eller kallare) och ändå ge tillräcklig kraft för att starta en båtmotor.

  • 15 gånger tåligare mot vibrationer än andra batterier.

  • Läckagesäkert och kan monteras i nästan vilken position som helst.

Ibland är uthållighet viktigare än tur

Optimas BlueTop-batteri kommer att ge dig mer tid på sjön. Dess patenterade Spiralcell-teknik ger längre körtid, snabbare laddning och upp till två gånger så lång livslängd som traditionella båt- och fritidsbatterier.

Vibrationstålighet

Optima är mer än 15 gånger tåligare mot vibrationer än andra batterier. Vågornas konstanta vibrationer och stötar kan ta kål på vilket traditionellt båtbatteri som helst. Den tätt lindade uppbyggnaden i Optima-batterierna minimerar plattrörelserna och de påföljande skador som orsakas av hårda förhållanden. Tack vare detta förlängs batteriets livslängd.

Läckagesäkert och underhållsfritt

Optima-batteriet är läckagesäkert och underhållsfritt. Tack vare deras hermetiskt tillslutna höljen är Optima-batterierna extremt säkra. Syra kan inte spillas eller läcka ut och detta gör batterierna rena, användarvänliga och bra ur miljösynpunkt. Dessutom gör det underhållsfria, förseglade höljet att du inte behöver fylla på vatten eller rengöra batteriet. Optimas BlueTop-batterier är läckagesäkra och kan därför monteras var som helst i båten eller husbilen och i nästan vilken position som helst.

Längre hållbarhet och snabbare uppladdning

Under lågsäsongen står båtbatterier ibland oanvända under flera månader i sträck och förlorar då sin laddning. Optimas BlueTop-batteri har en så låg självurladdning att det kan stå i 1 år utan att laddas om, till och med om det förvaras kallare än rumstemperatur. Tack vare dess låga inre motstånd laddas det upp snabbare och du kommer snabbare ut på sjön.

Vad är skillnaden?

Optima erbjuder tre batterimodeller för att uppfylla dina behov vad gäller båt- och fritidsbatterier: BT DC 5.5, BT DC 4.2 och BT SLI 4.2.

BlueTop Deep Cycle

Batterierna BT DC 4.2 och BT DC 5.5 är kombinationsbatterier. De kan användas i alla typer av djupurladdnings- och starttillämpningar (marina tillbehör, husbilar eller elbåtmotorer).

BlueTop SLI

BT SLI 4.2 är ett startbatteri. Djupurladdningsbatterier kan användas i alla tillämpningar men startbatterier kan endast användas vid start.

starter_deep_cycle.gif

Begär ditt batteri nu

bottom of page